Var och vad kan man fiska i Lysekil

På våren, sommaren och hösten är det som allra roligast att fiska. Vädret är ofta fint, och fiskarna hugger. I Lysekil finns flera ställen att fiska. I vissa fiskevatten, kan du bygga din egen flotte, som du kan fiska och bada ifrån. Du kan hitta byggvaror på buildor.se, och sedan sätta igång och bygga. Den allra populäraste fisken att fiska i Lysekil, är makrillen. Det finns även möjlighet att i Rotemyren, fiska öring. I Lysekil finns en plats vid namn Gullmaren, som är fantastisk ur fiskesynpunkt. Det är Sveriges enda tröskelfjord, och rapporter härifrån visar att det finns fler fiskarter här, än någon annanstans i Sverige.

Fisket i Lysekil

Det som lockar många havsfiskare att fiska i Lysekil, är att variationen av fiskarter är så mycket större än i vanligt sötvatten. Det som lockar många havsfiskare är att variationen av arter är så mycket större än i sötvatten. Det nappar dessutom oftare i havet, och det är större chans och möjlighet att få större fisk. Lysekils vatten har många hårda bottnar, och därför fiskar man ofta vid dessa vatten. Här trivs de flesta bottenlevande fiskarterna. Makrillfiske, som är mycket populärt i Lysekil, bedrivs däremot oberoende av botten. Den sortens fiske bedrivs mestadels i mellanvattnet, och vattnets botten spelar ingen betydande roll. Vid Lysekil finns Sveriges enda tröskelfjord, Gullmaren. Detta är en fantastiks punkt ur fiskesynpunkt. Från detta område, rapporteras flest fiskarter i hela Sverige! I Lysekil finns flera fisketurbåtar att följa med ut på havet, för en dags havsfiske. Är du mer intresserad av öringsfiske? Öring går utmärkt att fiska i en av Lysekils insjöar. Den bästa möjligheten får du i sjön Rotemyren. Här måste du dock ha fiskekort för att få fiska.

Storfångster möjliga i Lysekil

I Lysekil finns det möjlighet att fiska flera sorters fiskar, med flera sorters fisketekniker. Det finns sjöar att fiska på, där det går att hyra båt, eller bygga en egen flotte att fiska från. Det finns möjlighet att fiska sportfiske i exempelvis vattnet Vrångevattnet, om du blir medlem i Lysekils sportfiskeklubb. Här finns bland annat karp, som dock ska sättas tillbaka i vattnet vid eventuell fångst. I området runt Gullmaren, finns flera olika sorters fiskar. Här är det lämpligt att fiska för dig som vill se olika fiskarter, samt blanda dina fisketekniker. Är du mer sugen på att fiska riktigt havsfiske, i annat vatten än sötvatten, finns det möjlighet att hyra fiskebåt, eller att följa med en turbåt ut på vattnet. Här, i havet, finns flera fiskarter, och fiskarna nappar ofta! De fiskar som nappar är ofta större än de man kan hitta i exempelvis södra Sveriges söta havsvatten. I Lysekil är makrillfisket tradition. Det är också ett mycket stort fiske. Det rekommenderas att prova på denna typ av fiske vid besök i Lysekil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *