Sevärdheter i Lysekil

Sevärdheter i Lysekil

Lysekil är en liten stad till antalet året runt-invånare – färre än 10 000, enligt dagens folkräkning – men platsen har ändå gott om populära och kvalitativa sevärdheter att titta närmare på. Här arrangeras det också en hel del aktiviteter som kan vara en trevlig upplevelse för alla som vill erfara det verkliga Lysekil. Skälet till det breda utbudet av arrangemang är förstås att Lysekil är en stad som växer kraftigt under sommarhalvåret. Det betyder att antalet invånare blir betydligt fler i takt med att semesterfirare och resenärer gör sitt inträde i staden. Det gör att turistnäringen får ett uppsving och många besökare väljer att bege sig till de bästa sevärdheterna.

1176px-Sweden-Gullmarsfjorden-Alsback-2006-06-12Dit hör några av alla museer och gallerior som finns i området. Ett exempel är Österöd Gårdsgalleri som ligger precis utanför staden. Här är det konstnären Ulla Magnus Lindblom som ställs ut och visar upp sitt stora register inom oljemålningar. I den permanenta utställningen är det ljus som är den gemensamma nämnaren för alla alster och här kan du se en mängd målningar med just ljus som tema. Ofta är det närområdet i Bohuslän som agerar bakgrundsfond åt Lindbloms verk och det ger ytterligare en intressant aspekt åt konstintresserade besökare som beger sig till Österöd Gårdsgalleri. I samma område, Härnäset, ligger också Röe Gård som är ett annat populärt besöksställe där historien bakom Lysekil och dess omnejd levandegörs.

Om du föredrar mer fartfyllda aktiviteter kan Lysekil bjuda på det också. Eftersom staden ligger i ett vackert landskap med såväl vidsträckta fält som havsmiljö i närheten kan Lysekil bjuda på det mesta i aktivitetsväg. Ett populärt alternativ är att bege sig till vattnet och paddla kajak. Här kan du nämligen hyra all nödvändig utrustning och paddla i fina farvatten. En guide ser till att du får hjälp om du är en ovan paddlare, men du kan också välja att paddla i din egen takt. När du paddlar med guide ser de till att ni åker i lugna vatten som gör att du slipper oroa dig för plötsliga vågor eller oroligt hav. Du kan också välja att paddla ut till Gullmarsfjorden som är ett vanligt besöksmål för turister i Lysekil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *