Västkusten – ett semesterparadis

Lysekils utmärkta läge på västkusten ger inte bara de lokala invånarna och sommarbesökarna chansen att ha nära till såväl bad som fiske i världsklass. Lysekil är också en perfekt startpunkt för en resa längst kusten som bjuder på underbara vyer och underhållande aktiviteter. Västkusten samlar varje år många tusen turister från hela världen som besöker regionen och slås av dess skönhet. Oavsett om du tycker om att ta det lugnt på en sandig strand eller om du gillar fartfylld vattenscooter har västkusten något att erbjuda dig.

Bara en enkel bil- eller båtresa från Lysekil ligger ön Skaftö. Det är något av en paradisö med gemytliga fiskesamhällen och härliga solnedgångar om sommaren. Ön har en förhållandevis stor del permanent bosatta invånare, men majoriteten är förstås besökare som åker hit över sommaren för att ta del av det härliga klimatet. Fiskebäckskil är ett exempel på en ort som har blivit extremt trendigt under de senaste åren. Skaftö är annars mest känt för att vara plats för inspelningen av den omtalade TV-serien Saltön.Södra_hamnen_och_Landsvägsgatan_i_Lysekil (1)

Med bil eller båt kan du också ta dig norrut och besöka några av Sveriges mest välfrekventerade turistöar. Det handlar om Kosteröarna som har blivit en populär turistdestination – inte minst sedan de började hyllas av kändisar i olika medier. Sångaren och TV-profilen ”Plura” Jonsson är en av dem som åker till Koster årligen. Öarna består av två delar: Nordkoster och Sydkoster. Här är det inte bara fiske, bad och vattensport som lockar, utan också möjligheten att ta del av Kosterhavets nationalpark. Det innebär att standarden på djur- och naturliv är i en klass för sig.

Givetvis bjuder västkusten också på storstad. Om du vill bege dig ifrån det idylliska men något sömniga Lysekil för en stund ligger Göteborg bara 13 mil bort. Med regelbundna bussförbindelser kan du utan problem åka hit över en helg och bo en natt på hotell eller bara känna storstadspulsen med restauranger, klubbar och biografer. Här finns också stadens stolthet – anrika IFK Göteborg – som spelar i fotbollsallsvenskan. Om du vill ha lyx som på ett hotell hemma och förbättra din nattsömn kan du köpa en kontinentalsäng till ditt sovrum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *