De bästa restaurangerna i Lysekil

Nästan vart man än åker i Sverige kan man hitta restauranger som erbjuder vackra miljöer, trevlig stämning och god mat, och Lysekil är inget undantag.

Det är till exempel en självklarhet att det i en ort som ligger på Västkusten finns en bra fisk- och skaldjursrestaurang. Den heter Pråmen Fisk- och skaldjursrestaurang, och ligger i södra hamnen i Lysekil. Det är med andra ord inte bara maten som påminner om havet på Pråmen, utan även miljön, då man kan blicka ut över vattnet från kajen. På Pråmen kan man äta både lunch och middag, och det alltid mycket folk vid borden på denna restaurang. Kanske beror det på den enligt besökarna ”oerhört” trevliga personalen, kanske på de (också enligt besökarna) magiska ostronen.

Fisk och skaldjur kan man också få på Norra Hamnen 5, men det är inte restaurangens huvudsakliga inriktning, då man här serverar klassiska skandinaviska rätter i allmänhet. Också Norra Hamnen 5 kan skryta med ett av de bästa lägena i Lysekil och en fantastisk utsikt över havet och dess små kobbar. Förutom mat som får högt betyg av restaurangens gäster kan Norra Hamnen 5 också erbjuda sina gäster personal som är trevlig och kunnig, och som kan berätta allt gästerna vill veta om maträtterna och om restaurangens breda dryckesutbud.800px-Tapas_marteñas

Om man inte är sugen på klassisk skandinavisk mat, utan mat med lite sydligare smaker, ska man istället besöka Luna Cafe, som är en tapasrestaurang och vingård. Här kan man njuta av restaurangens kreativa tapas i deras uteservering, som ligger i en intilliggande trädgård där man med fördel kan slå sig ned i trädens skugga en varm sommardag. Luna Cafe är en liten del av Spanien i Sverige, då man förutom genuin spansk mat (restaurangen serverar inte bara tapas, utan även andra klassiska spanska rätter som paella) också kan köpa hantverk importerat från Spanien och dricka spanskt vin.

Om du blir inspirerad att åka hem och prova att laga några nya rätter efter att ha ätit på någon av dessa restauranger, är Matklubben.nu rätt sida för dig. Där hittar du nämligen tusentals recept från världens alla kök, så att du säkerligen kan hitta något som verkar lockande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *