Boende i Lysekil

I mysiga Lysekil kan du välja mellan lyxigare övernattningsmöjligheter som exempelvis Grand Hotel och enklare i form av vandrarhem med självhushållning. Kort sagt finns här ett boende som kommer att uppfylla ditt behov. Känner du för att lyxa till det med ett spa-besök under din Lysekilsvistelse kan Vann rekommenderas. Detta fyrstjärniga hotell ligger ett par mil norr om orten men är ett alternativ som är värt att överväga. Vill du bo mer personligt? Då kanske ett bed and breakfast eller ett pensionat kan passa. Ofta bor ägaren själv i samma hus eller i närheten och ställer gärna upp med tips på sevärdheter.

Välj boende med omsorg

Vad man har för krav för sitt semesterboende skiljer sig från person till person och beror också på i vilken fas i livet som man befinner sig i. Är du ung och ekonomin inte är den bästa kanske du söker efter ett vandrarhem som har flerbäddsrum. Har du barn är det lämpligt att hitta ett lugnt och 1200px-kungsgatan_lysekil_02familjevänligt hotell. Även bed and breakfast och pensionat kan vara lämpliga. Är du äldre vill du troligtvis också ha det lugnt runt omkring dig och här gäller i stort sätt samma rekommendationer som för barnfamiljen. Inte bara ni som tillfälligt ska besöka Lysekil söker efter någonstans att övernatta, också Migrationsverket söker hotell. Skälen och kraven skiljer sig alltså från person till person och därför är det noga att du tittar på boendets profil. I Lysekils finns många stora och vackra trähus, några av dem inrymmer övernattning för gäster. Ett par exempel är Strand Hostel & Hotel och Lysekil Havshotell. Det förstnämnda är alltså både vandrarhem och hotell. Det betyder att du själv kan välja vad du vill ska ingå i din övernattning. Detta stora ljusa trähus erbjuder totalt 75 bäddar i 22 rum. Alla rum har egen toalett och dusch. Välj om du vill ha hotell- eller vandrarhemsstandard. Alla rum är ljusa och fräscha och andas svensk sommar.

Konkreta tips på boende

Grand Hotell ligger mitt i ortens centrum. Passar dig som vill bo i den vackra stadskärnan med sina kullerstensgator. Även detta hotell huserar i ett stort vitt trähus. Alla de 21 rummen är fräscha och har sin individuella charm. Prislappen är lite högre jämfört med Strand Hostel & Hotel. På Grand får du betala runt en tusenlapp per natt och person. Du som vill bo ståndsmässigt, kanske har du något att fira, kan boka sviten. Denna svit består av två rum som rymmer upp till sex personer. Varje rum har en kakelugn. Frukost äts i matsalen eller på uteserveringen när vädret tillåter. Detta hotell lämpar sig även för fest, bröllop och konferens. Är du ute efter ett boende precis vid havskanten? Då ska du titta närmare på Lysekil Havshotell. Ett avkopplande och lugnt hotell som erbjuder bland annat spa och bastu. Rummen är moderna men inredda i en gammaldags stil som passar med huset. Konung Oscar II har präglat hela inredningen på hotellet och har till och med fått ett eget rum uppkallat efter sig, tack vare hans flitiga besök på orten.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *